onsdag 16 juni 2010

Liten men tuff

Älvan gör nya framsteg varje dag och det är så kul att se! Den första veckan har vi mest hållit oss hemma och i närområdet. Hon börjar få allt mer självförtroende och protesterar vilt när man måste sätta gränser. Märker att jag redan skämt bort henne och får skärpa mig.. Hon älskar att leka men man vill ju inte ha en valp hängande i byxbenet hela dagarna. Känns svårt ibland då hon är så tuff men ändå liten. Men det verkar som om upprepningarna börjar trilla på plats eftersom. Vi får ta små steg.. Försöker med lite kontaktövningar men att låta bli en godis som ligger på golvet gick inte alls. Hon blev sjövild. För aptiten är det minsann inget fel på. Jag kör fortfarande med fyra mål om dagen och ändå är hon inte nöjd. När all mat är borta i ett nafs tittar hon uppfordrade på mig; "Hallå matte, mera mat här..!" Sen försöker hon krafsa fram mer ur botten eller leta under skålen... :)

Nu börjar vi även göra lite vidare utflykter. Tanken är ju att ha med henne överallt jag kan framöver. Hon gillar dock fortfarande inte att lämna huset och övriga flocken med "bara" mig. Men då vi med viss möda kommit iväg är det kul. Scalibor-halsbandet är på nu då hon älskar att busa i högt gräs. Hon gillar det inte alls men jag vågar inte annat även om jag känner igenom pälsen flera gånger om dagen. Har sett på apoteket att även västkusten är högriskområde för smittobärande fästingar.Vi har tränat på bilturer också och det är så kul när det går framåt. Nu kan hon själv hoppa in (efter godisen)och åker lungt med utan att spralla oroligt. Tror hon börjar förstå att biltur följs av något kul. Hon är så smart min lilla tjej. Sen är det såå himla mysigt att ha sin lilla voffs med ute i naturen och se alla upptåg hon tar sig för.Jag anmälde mig till aussielägret nu häromdagen, men hamnade som reserv... Blev så sur på mig själv att jag inte var snabbare. Så vi får se hur det blir.. Tills vidare ser vi fram emot eventuellt besök från Anki, och kanske även Lovisa med Cinna, under sommaren. I höst ska det ju bli valpkurs och så hoppas vi på en uppfödarträff också.

Nu ska jag och lilla rosatass ta en liten promenad innan lunchen!

2 kommentarer:

  1. Å va härligt ni verkar ha det! Såg precis ut som Lysekil på bilden där ni kom promenerande. "Mat-genen" har även fröken Cinna fått, hon äter även allt hon kan få tag på ute så som löv, gräs, pinnar, fimpar(som matte glatt plockar ut...) mm mm. ;) Ses om några veckor!

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder. Hoppas allt är bra med er. Min son är i Kungshamn så bli inte rädd om det hoppar fram en slyngel och vill pussa Älva om du är ute och går. Kram Anki och hundarna

    SvaraRadera