tisdag 24 augusti 2010

VästkustvalpenUtställning var väldigt kul men även ganska intensivt, så här första gången. Superbra erfarenhet och träning för mig och Älvan och speciellt kul att träffa alla syskonen, som de har växt! Men jag var lite nervös och stressad vilket jag tror Älvan kände på sig. Det blev en del skutt i ringen och hon hade svårt att sitta still. Vi fick ett tredje pris av de tre tikarna i Aussie-tik-klassen (Älva, Ninja och Penny). En jättefin vaniljgul-rosett till min finaste som tydligen har lite för stora öron.(Som hon däremot inte använde vidare för att lyssna på mig under tillställningen..) Fick inte så bra bilder från dagen men lägger upp någon för sakens skull.

Jag var ändå väldigt nöjd att allt hade gått så fint och struntade helt i att Simon skojjade hela vägen hem om att vi hade fått en ”sista-plats-rosett”. Men jag fick lite blodad tand att ställa ut henne igen, när hon växt till sig lite mer, nu när vi vet hur det går till. När vi kom hem sov både jag och Älvan väldigt gott en bra stund. Känner att det har varit rätt intensivt med jobb och hundaktiviteter de senaste veckorna.

Nu är vi tillbaka på kusten och har ett par dagar semester. Ska bara vila och vara med min fina vofsa. Sen blir det Göteborg, nya kurser på skolan och nya hundaktiviteter.
Om mindre än två veckor är det dags för Aussielägret, som jag verkligen ser fram emot. Så kul att få gå en specialkurs för just aussiehund och få bra tips och ideer. Kanske anser alla hundägare att just deras ras är den bästa men jag kommer på mig själv väldigt ofta att tänka hur mycket smartare, bättre och finare just min aussiehund är än andra vovvar... hehe.. :)Vill avsluta med om att tipsa om en bärbar hundbur. Är väldigt nöjd med buren jag köpt till Älvan. För det första har den en sånt coolt kamouflage-mönster, för det andra var den på rea, för det tredje kan Älva ha den även när hon en fullvuxen och för det fjärde flyttade Älva in redan innan jag hann slå upp den. Hon är faktiskt väldigt duktig i buren för att endast ha haft den så kort tid och kan ligga kvar och slappna av utan att krafsa på nätet. Tror den kan komma till användning lite nu och då. Hemma har hon den öppen som sitt egna krypin, vi använder den tills vidare som bilbur och på utställningar och liknande är den perfekt.

Ha det bra alla så ses vi på aussielägret! :D

4 kommentarer:

 1. Finaste älvan! Tyckte domaren att hon hade stora öron? Dom kommer hon att växa i. Ska bli så kul att träffa er snart igen. Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Hej, det är NÄRA nu:) Längtar! Ska bara säga till dig också så du vet att jag och Cinna kommer ner fredag kväll. Vi missar hela fredagen så du kan väll säga till gruppen så ni inte funderar över var vi är:)Idag är jag ledig så Cinna är hemma från dagis, tror hon saknar det lite, hon vill busa:)Ses snart, Kram från oss

  SvaraRadera
 3. Så hennes öron har vuxit ifrån henne :P, hon kommer att växa i dom sinom tid.

  Hoppas vi får möjlighet att träffas på Aussielägret som jag tänkte komma och besöka nån utav dagarna. Bor ju så nära.

  Kram //Tytti och Pappa Tarrak

  SvaraRadera
 4. Hur har ni det. Längtar efter uppdatering. Hoppas vi ses snart igen. Kram Anki

  SvaraRadera