fredag 8 oktober 2010

Lilltassan i UmeåAaah, en härlig vecka i Norrland och med många hundaktiviteter, eller egentligen mest ”vara-träning”, vilket min otåliga tjej behöver. Älva har varit med mig nästan överallt, träffat vännerna och sett nya spännande platser. Vi var och kollade på agilitytävligen på Umeå Brukshundsklubb och var även iväg och såg en fårvallningsuppvisning. Mycket inspirerande! Tror att Älva tyckte det med, om inte annat var det bra miljöträning. Massa barn och hundar som rör sig överallt är bland det svåraste för min vovva – hon vill vara med – helst överallt på en gång!

En annan upplevelse var att komma med till min gamla ridklubb, Hippologum. Det var betydligt läskigare. Vi har stött på hästar tidigare på promenader men inte varit i något stall. Hon var helt knäpptyst, kollade med stora ögon runt sig och höll sig väldigt nära när hon smög med mig längs gångarna.
I övrigt har det blivit flera härliga skogsturer där det har nosats i massor och jagats löv som bara den.

Innan det var dags att återvända hann vi träffa Emmelie och hennes vovvar också. Det blev en hel del bus i skogen. Emmelie tyckte Älva hade blivit så fin och Polo blev väldigt glad att få någon att jaga runt med.Behöver nog inte tillägga att det mest sovits och mysigt väl hemma. Själv har jag passat på att läsa en ny hundbok som jag kan rekommendera för intresserade; Kenth Svertbergs – Bra relation (TSB-modellen – Trygghet, Samarbete och Bestämmande) Jag har fått fler bra idéer kring träningen och upptäcker hela tiden små saker jag och Älva kan träna på för att bli ett bättre team.

Nu är det tillbaka till Göteborg som gäller och lite lugnare dagar. Men på måndag blir det valpkurs! Äntligen! Wiihi!

1 kommentar:

  1. Tack för igår. Hoppas vi ses snart igen. Kram Anki

    SvaraRadera