måndag 6 december 2010

Nytt hem och unghundskurs

Åh, underbara vinter! :) Norrlänningen i mig riktigt myser. Jag gillar snön! Förutom att man får bylta på sig och ändå fryser in i märg och ben om man står stilla en stund, så blir det väldigt vitt och fint istället för allt det gråa. Älva klagar inte heller, tvärtom! Har man en varm och go' aussie-päls och dessutom håller ångan uppe i 140 så är kylan inte något problem.

Finaste vinter-vovve

Vi befinner oss nu i en ny bostad! Det blev en större lägenhet på första plan i ett hus så vi har nu även en liten bakgård. Fortfarande nära till naturområdet och hundklubben. Dessutom finns bror i närheten så han ska få dag-hussa framöver. Tänk så fint allt kan lösa sig! Älva verkar trivas fint också;

Kollar in sitt nya revir

"Hjälper" bror att skotta

Hittat sin nya favoritplats


Vad det gäller träningen kämpar vi vidare. Ibland går det superfint, andra gånger är mest annat intressant som exempelvis skidåkare, men det är väl så det är när man har unghund. Vet inte om det är den delvis nya miljön eller om Älva börjar komma in i den omtalade spökåldern. Mitt galna orädda lejon förvandlas nämligen ibland till ett spänt litet rådjur som spejar omkring sig efter underliga saker.
Unghundkursen är annars bra och jag har fått nya tips om hur vi kan jobba vidare. Men just nu är det mycket julmys som gäller, både hemma och ute. Vi har varit på julmarknader och kollat in fina Jul-Göteborg. :)4 kommentarer:

 1. Hej! Klart att det är spökåldern som satt in, kan bli hur mesiga som helst!! Angående spår så får man inte tävla viltspår när det är snö, ifall hunden går på synintryck. Min personliga uppfattning är att man kan träna alla sorters spår oberoende om det är snö eller inte.
  Ha det gott!
  Eva-Lena o Saga

  SvaraRadera
 2. Finaste Älvan. Vad kul med nytt boende. Verkar vara toppen. Älvan får egen gård. Vart har ni flyttat? Kram Anki

  SvaraRadera
 3. Eva-Lena; Tack, va bra! Då kan vi köra på som vanligt!
  Anki; Vi har flyttat till Skår, mellan Örgryte och Kallebäck. Här finns många hundar, på gott och ont. Vi har blivit bättre på att passera, men alla vill stanna och prata om hennes ovanliga täckning. :)

  SvaraRadera
 4. Hej Klara!

  Vilka fina bilder från Norrland eller Gbg var det visst...
  Ett härligt väder för en Aussi att tumla i!
  Tycker fåtöljporträttet är verkligt fint.Förstår att hon gillar den!
  En djup suck när hon är på plats kan jag tänka mig...
  I sommar när vi kommer med en valp får Älva vara "mamma" och passa den.Det tror jag blir jättebra.
  Får man låna fåtöljen när vi kommer??

  Hälsningar Mr P

  SvaraRadera