torsdag 6 januari 2011

MyDog 2011

Då har vi ställt ut på MyDog…!, vilket jag gärna ville även om jag egentligen inte har något väldigt intresse för just utställning. Men det är kul att lära sig hur det fungerar och Älva behöver träna på sådana här situationer med många hundar och rörelse. Trots att jag kände mig obekvämt oproffsig, där i ringen, är jag nöjd med dagen och speciellt med min lilla hund. Hon skötte sig strålande utifrån förutsättningarna så mer kan jag inte begära.

Vi var ju dessutom helt slut båda två då vi kom fram till Gbg först på eftermiddagen igår. Nattåget från norr var försenat flera timmar så vi fick åka raka vägen till klippningen. Väldigt skönt iaf att få hjälp med putsning och bra tips inför utställningen! Tack igen, Eva-Lena och Therese!
När jag gick upp kl. 06.00 i morskes trodde nog Älva att jag skojade med henne. Hon gick, med ett grymtande, och la sig igen... Men hon var snart med på noterna som alltid och efter en liten snöpromenad begav vi oss mot MyDog. När man bor så nära mässan känns det ju nästan onödigt att inte passa på att ställa ut.

På plats i god tid och kollar in läget


Trött på att vänta...


Men jag tror jag ska låta Älvan få växa till sig lite till nästa gång och framför allt ska vi träna upp oss mer. Tror det uppskattas att man är lite mera erfaren på sådana här internationella utställningar..men, men.. Det var väldigt kul att se så många fina aussisar! Utställningsaussisarna var så stiliga och fluffiga! Jag som tycker Älva har blivit stor och fluffig tyckte plötsligt hon såg väldigt liten ut. Speciellt när hon inte var lika morsk som vanligt. Det blev en ganska stirrig och ofokuserad sväng i ringen men vi tog oss i alla fall runt, försökte stå fint och fick ett tredjepris. Så här löd Marianne Badens utlåtande;

9 mån, högt ställd och lättbyggd tik, god skalle, högt ställda och för högt burna öron, korrekt bett, god hals, lite lång i länden, korrekt ansatt men högt buren svans, kunde vara bättre vinklad, rörelserna svåra att bedöma då hon ej är ringtränad. Gott gemyt.


Lite tråkigt att inte få veta något om hur hon rörde sig.. Kan ju inte veta själv hur illa det såg ut men hade varit kul att få något om steget även om hon inte gick perfekt. Men vad vet jag.. Det sista utlåtandet var ju trevligt iaf, den fick hon nog för alla pussar hon gav domaren...! Min fina lilla tjej... Hon fick åka hem sen och sova ut medans jag gick en vända på mässan. Investerade i ett aktiveringsspel som jag ser fram emot att prova med tjejen. Idag har hon dock mest sovit och drömt vilda drömmar. Men nu ska vi ut och bygga en snögubbe! :)

7 kommentarer:

 1. Ett så himla fint reportage! Kul att läsa.Märkte inte domaren att det var
  en jättetränad hund under pälsen??Efter att vara outtröttlig i djupsnön i norr har ju vi sett att hon kan röra sig! Nästa år tar jag fram dragselen och pulkan så blir det dubbelspann med vorstehn!

  "gammelhusse"

  SvaraRadera
 2. Tycker det verkar som utställningsdebuten har gått kalasbra. Det är en svår ålder att ställa ut i då dom är långt ifrån färdigväxta. HOn får titeln BIAF utav mig (Bäst I Alla Fall).
  Synd att vi inte kunde vara där och kika.

  Kram //TYtti och Tarrak

  SvaraRadera
 3. Tycker allt att hon är värd mer än ett tredjepris för kritiken är riktigt bra. Får komma ihåg att hon antagligen var yngst av alla juniorer. 9 månader igår!! Så ni är duktiga som har klarat av debuten. Många kramar ifrån oss. Ps. Eva-lenas bilder på er är riktigt bra

  SvaraRadera
 4. Tack för alla snälla kommentarer! :D

  SvaraRadera
 5. Va kul att du träffat Jenny och kört lite upplet. Kram Anki

  SvaraRadera
 6. Hej
  Är några som ev, om vädret tillåter ska träna lite i Kallebäck på söndag. Undrar bara om du vill vara med?
  Eva-Lena o Saga

  SvaraRadera
 7. Ja det av kul! Mot våren blir bra =) Tycker jag allt vi får fixa! Tack så mycket, blir en del nu ett tag. Ha de så bra så länge!

  SvaraRadera