fredag 21 januari 2011

Rufsi

När jag hade fått hem min lilla Älva i somras kom min mamma på att hon påminde starkt om någon.. "Rufsi" var en av mina favoritgosedjur då jag var liten, en liten brun-vit hund. Jag fick välja ut henne själv i leksaksaffären, en födelsedag, då jag blivit väldigt ledsen över att jag inte fått en hund som jag önskat mig. Kanske inte så konstigt att jag föll för min lilla brun-vita vovve. Likheten var något större då hon var liten, men ändå, lite coolt tycker jag!

Matte, VAD är det här???

I övrigt tränar vi på som vanligt, kanske ännu bättre nu än tidigare.. Planerna var ju att börja prova på lite lydnad och eventuellt agility fram i vår och mot sommaren. Men just nu känner jag att vi har en lång bit kvar.. Hon har svårt att slappna av, min tje,j vilket jag inte märker på samma sätt i vår vardag men blir lurigt då vi får besök eller ska iväg på olika hundaktiviteter. Men med lite experthjälp av Emelie hoppas jag att vi ska kunna ta oss vidare! För hon är ju så underbar min Älva och hon kan så himla fint när hon väl är med :D Tänkte gå en fortsättningskurs i vardagslydnad uppe på klubben också och försöka vara mer och träna där nu när det blir skönare ute. Men just nu är det bara kallt och halt tycker jag... Jag går som en stel pinne och får skutta till då och då för att inte ramla - Älva tycker att jag är jättekul! Själv kör hon på som vanligt och sladdar runt som värsta racerföraren! Sen blir det mycket mys när vi väl kommer in;

Men vi jobbar ju på en hel del inne också. Jag med mitt (med trevligt sällskap);

Jo, Matte, jag skulle vilja diskutera utrymmet i budgeten gällande den nuvarande matransonen...

..och Älva får pyssla med lite olika grejer...


Yes, hon har nästan helt slutat spottat ut pinnen!


Älva har inte helt förstått hur man använder den nya korgen...

3 kommentarer:

 1. haha sötaste Älva! Vilken tur att ni har en så öppen dialog med varandra;)Hårar hon mycket just nu? Cinna har tillfälligt förbud i vår(svarta) soffa då vi tröttnat på att dammsuga den VARJE dag:)Kram på er!

  SvaraRadera
 2. Typiskt aussie, ska alltid förhandla om ALLT!! Tyvärr är det inställt i morgon, planen är alldeles för isig och Therese är sjuk. Vi sa att vi ska försöka nästa helg istället. Hoppas du kan då.
  Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
 3. Hundar är kul men jag tror Älva är något extra!Skulle gärna sett mötet med Rufsi!.Älva ser lite fundersam ut efter den sparsamma responsen på "utstirrningen"...! Klart man måste vila sig inför en hård förhandling! Hur blev resultatet? Fick hon mer mat eller en extra korvskiva på lördag?
  Vilka fina bilder och roliga bilder!Den hunden har det bra!
  Hälsa från gammelhusse och säg att det blir en valp till i sommar som biter henne i öronen...
  Pappa

  SvaraRadera