torsdag 13 oktober 2011

Höst igen...så snabbt det går!

Kanske dags för lite uppdatering här...

Lilla familjen en sommarkväll

Sommaren gick fort i år då jag tyvärr inte var ledig speciellt mycket. Men det var härliga månader med skönt väder för långpromenader, utflykter och andra äventyr.

Badutflykt - Älva får ha kyltäcke då hon bara går i till magen (badkrukan)

Efter kursen i tävlingslydnad under våren har vi försökt träna på kontinuerlig men lite lugnare blev det under sommaren. Älva var med en del på kontoret, vilket var mysigt och bra träning.

Tjuvfotad när jag skämmer bort min knähund

I övrigt spenderade vi de flesta lediga stunderna på kusten. Det var skönt att se hur stor och duktig min lilla Älva hade blivit på ett år, även om hon har sina hyss för sig. I år upptäckte hon att det GÅR att hoppa över grinden så man slipper vänta med att hälsa när någon kommer. Lite hektiskt blev det också med en valp även denna sommar, men himla kul ändå. Manne är ju en helt annan hund och så olik Älva.



Att jag har varit dålig på att blogga hänger nog ihop med att jag tappade tråden lite med Älva här i början på sommaren. Efter alla förberedelser med kurser och träning med Älva och funktionärande på klubben blir man väldigt sugen på att tävla själv. Däremot kände jag inte att jag kom vidare speciellt mycket..
I juli hade jag anmält Älva till Aussiespecialen, mest på kul och för miljöträningen. Det är dock en dag jag helst vill glömma och hittills med Älva var det nog en riktigt lägsta punkt. Jag kände mig så sjukt misslyckad då jag hade tyckt att hon fungerade bättre i hundmiljöer och hade slipat på ringträningen innan. Inget att detta fanns dock minsta spår av i ringen, hon var helt ofokuserad och t.o.m. valparna gick bättre..
Jag blir fortfarande inte helt klok på Älva vad det gäller lydnaden heller. Hon har sina stunder då allt bara sitter, med full fokus, så jag vet att hon kan! Hon är ju en aussie, smidig, smart och snabb – det ser så snyggt ut! Men dagsformen är så olika. Ibland har hon då inte alls lust att träna, trots korta pass, godaste godiset och roligaste leksakerna. Det är mycket mer intressant att spana på vad de andra hundarna gör eller nosa av marken. Så där är vi fortfarande! Jag måste göra något FEL! Jag blir helt frustrerad ibland – vill slita mitt hår, lägga ner... Men det går ju inte – kan ju inte ge upp nu ;) Som tur är har jag lite folk att träna med så till slut ska det nog gå. Kanske finns det något trevligt läger jag kan gå till sommaren också. Det är ju inte alls bråttom egentligen men det är ju kul om det känns som att det går framåt...

Men vidare till trevligheterna;
Tyvärr missade vi kennelträffen hos Anki i augusti. Men vi hann hälsade på Ninja en sväng på Fykan och träffade ju Cinna sen på aussielägret.

Aussielägret var jättebra! Jag och Älva åkte tåg till Uppsala och mötte upp Lovisa där och åkte sen tillsammans mot lägergården Fliken i dalarna. Söket var superkul! Det bästa var att se hur lycklig Älva var vilket Yvonne fångade på fina bilder (finns på facebook). Vi hade en jättebra instruktör och efter helgen visste Älva precis vad det handlade om.

Myshunden i knät på tåget


En dålig bild med dock, på systrarna bak i bilen


Väl tillbaka i Göteborg har har det varit mest bruks på kalender. Vi har gått kurs i brukslydnad under sept-okt och kommit igång med momenten som skiljer lydnadsklass I från appellen, även en del kryp. Vi hade en härligt spårhelg där Älva var super duktig, hon spårar mer fokuserat nu. En förmiddag mötte vi också upp Eva-Lena och syster Saga och tränade lite spår och lydnad.

Vi var med på en prova-på-sök-dag på GMBK för att fortsätta med det. Däremot har jag inte hittat någon sökgrupp än så vi får se hur det blir med den saken..

Vår tur att söka - yayh!


Nu närmast ska vi upp till Umeå igen och hälsa på. Jag saknar Manne massor och längtar efter att se hur stor han blivit (tydligen väldigt stor!). Nu ska jag inspirera föräldrarna att komma igång att spåra m.m. och låna Manne lite själv och träna med. :)

Sen nu innan jul ska vi äntligen gå agilitykurs (inne), det blir nog himla kul! Vi har ju börjat med hinderfokus, kontaktfält och lite slalom själva men med styrandet och kombinationer behöver vi komma vidare med.






3 kommentarer:

  1. Kämpa på Klara. Dom är inne i en ålder som inte är helt enkel för dom. Vilda var precis lika dan. Man blir inte klok. Ibland funkade allt till att hon inte fattade något. Men ge inte upp. Snart sitter det. Mvh Anki

    SvaraRadera
  2. I'll never give up, för hon är bäst :)

    SvaraRadera
  3. Det löser sig snart ska du se! Jätte kul att vi sågs i sommras. Får se till att träffas igen nästa sommar med, en längre stund då =) Kram Patricia och Ninja

    SvaraRadera