tisdag 6 juli 2010

Valpsommar... :)

Underbara sommardagar med min egen valp… Detta har jag drömt om sen jag var väldigt liten… Ändå känns det redan så självklart, som om att fröken ulltott alltid funnits här med mig.

Hon är så underbar på alla sätt, min lilla brunnos, men hon har även mycket vilja.. Ambitiös som jag är blir jag uppgiven ibland och undrar vad jag gör för fel. Jag vill ju helst ligga steget före och hitta goda vanor som underlättar för oss. Lite sprall är ju att förvänta med denna dam verkar ibland ha oändligt..
Som tur var började äntligen valpkursen igår! Det var sååå skönt att se hur även de andras vovvar älskade att tugga på händer och hoppa runt som galningar. Men som enda aussie var såklart Älva en klass för sig. Ingen kunde busa lika tufft, hoppa lika högt och bitas lika mosteraktigt som hon. Men ingen annan var heller lika uppmärksam, kunde sitta och ligga lika duktigt eller kunde trixet att låta bli en godis på tassen. Dessutom somnade hon väldigt coolt på golvet i klubbhuset, mitt bland alla sprallande valpar, när vi hade kaffepaus. Jag var mycket nöjd när vi åkte hem, kände mig hoppfull och har fått ny inspiration. Speciellt koppelträning blir det hög prioritering på. Jag har skämt bort henne där i brist på bra metod. Bland det svåraste blir dock att ignorera de busglada men ibland riktigt smärtsamma hoppattackerna.

Under dagarna har vi fortsatt miljötränat på olika platser. Det är jättekul att ha henne med och dessutom sköter hon sig utomordentligt. Vi var hos veterinären och vaccinerades henne vilket gick ytterst snabbt och smidigt smidigt. (Älvan charmade in sig som vanligt.) Hon har även varit med mig och Simon ute på middag. Hon satt och spanade på uteserveringen vid mina fötter och sen somnade hon i en boll. Detta trots fotbollsvrål och gråsparvar som hoppade väldigt nära och retades.

Vi letar även upp olika hundvänliga stränder och försöker få henne att bada när dagarna är ruskigt varma. Än så länge går hon bara i till magen och voffar sen argt på oss badare; ”kom upp därifrån nu”.
En liten Boston terrier träffade vi på stranden häromdagen. Men hon ville mest leka med matte och apportera pinne i vattnet. Men Älvan snurrade hoppfullt runt terriern utan att helt fatta aport-leken.
Förövrigt verkar min kaxiga tjej komma bäst överens med mellanstora hundar som är ett par år gamla. Hon vill ju såå gärna leka och äldre hundar bara tittar uttråkat på henne när hon skuttar och kastar sig på marken och gnyr ”snälla, snälla, lek med mig”.
En favoritkompis är den stora dvärgschnuasern Guiness som hon brottas vilt med, så att hon får loss små svarta tussar från skägget på stackarn. Med en femåriga airedale-terrier var hon mer försiktig men de skojjade glatt och lekte tafatt en lång stund. Det är så kul att se deras olika kroppsspråk! Sen sover hon väldigt gott hela nätterna och är en riktig mysis på morgonen.

Min sötnos är förstås även omåttligt populär när man är ute bland folk.. Som tur är har de flesta vett att inte kasta sig över henne. (Konstigt ibland hur vissa tror att söta saker är allmän egendom…? ) Att hon är en aussie är det inte många som har kunnat gissa, då är siberian husky vanligare eller tollare eller bara blandras. Jag får vänligt upplysa folk att hon är av den coolaste rasen som finns; Australian Shepherd!

4 kommentarer:

 1. Vilken goding! Hon verkar på din beskrivning vara precis som en aussie. Man kan bli lika uppgiven som förundrad. Oerhört busiga och levnadsglada och så fantastiska att jobba med. Tack Klara för att du skriver såna långa inlägg. Det är underbart roligt att få läsa om er här. Kram till er/Anki och hundarna

  SvaraRadera
 2. Anki: Va kul att min blogg är uppskattad, förutom att det är kul att skriva. :) Hoppas du har en härlig semester och kom gärna och hälsa på snart! Många kramar från Klara och Älvan

  SvaraRadera
 3. Hej Klara! Du har kanske fått ett litet mail nu men jag jag skriver här med:)Tänkte vi kunde åka till Anki tillsammans nästa vecka om du har möjlighet ngn dag? Vi fick äntligen tag på en bil idag så vi är lite mer rörliga:) kram

  SvaraRadera
 4. Hej Klara. Om du pratar med Lovisa är jag hemma hela onsdagen och torsdagen om någon av dagarna skulle passa. Kram Anki

  SvaraRadera