tisdag 5 april 2011

1 år

Tänk att Arelidskullen nr.2 hunnit bli ett år gamla. Grattis på er alla syskonen!

Älva har blivit stor.., det märks faktiskt! Bara den senaste månaden har hon lugnat sig betydligt och blivit mer kontaktsökande. Hon tänker liksom till lite mer innan hon reagerar. Det är så kul, många bitar har verkligen släppt, men kanske är även detta bara en fas ;)

Jag inte skrivit på ett tag och mycket har hänt, bl.a. har jag börjat jobba, vilket skönt nog fungerar väldigt bra. Bror hjälper till med Älva då han jobbar mycket kvällar och hon finner sig lugnt i att vara själv ett par timmar på eftermiddagen. Jag uppskattar verkligen tiden med henne och det är så skönt att få ägna sig helt åt hund ett tag på dagen, då släpper man verkligen alla jobbtankar.

Någon dag i veckan är hon också hon sin dagmatte. Där blir det mycket bus för där finns även Najeli (Kennel Dragonora) , deras 5 månaders aussie-tjej och Älvas bästis.
Hundklubben har tinat fram och nu händer en massa grejer som man kan vara med på. Vi har faktiskt fått ett ganska späckat schema nu med kurs, egen träning och vara med och kolla på tävlingar m.m.
Vi har precis avslutat en kortare vardagslydnadskurs och allt fungerar så mycket bättre nu. En kombination av att hon blivit äldre men förhoppningsvis även av att jag har lyckats lära henne en del också. Känns skönt då vi i dag har börjat kurs mot tävlingslydnad! Det ska bli jättekul att få börja ”på riktigt” med det som vi tränat inför. Vi har ju nosat på de olika momenten en del själva så det blir lite upp till bevis att se vad jag faktiskt lyckats med själv.
Sen mot sommaren ska det förstås bli agility också! Jag längtar verkligen men vill fokusera lite på en sak i taget så vi tränar själva där så länge på lite tunnlar och skogshinder.
För tillfället ser jag dock mest fram emot helgen och MH:t i Lilla edet. Det ska bli väldigt spännande! Hoppas dock på en uppfödarträff under våren då tyvärr inte så många syskon kom med.

2 kommentarer:

  1. Grattis fina Älva. Ses på söndag. Kram Anki

    SvaraRadera
  2. Hej Klara! Allt bra med er? jag sa ju att vi filmade Älva under skottet, tyvärr va minnet på kameran fullt när Anton skulle börja filma Cinna så en hel del raderades i all hast och filmen också:( Hoppas vi ses snart! Kram

    SvaraRadera